Ehliyet Sınıfları ve Kullandıkları Araçlar
2017-2018 yılı itibari ile toplam ehliyet sınıfları (sürücü belgesi çeşitleri) 17 olmuştur. En erken 16-24 yaş arasında sahip olabileceğiniz ehliyet sınıfları yani sürücü belgesi çeşitlerini yazımızda detaylıca anlatmaya çalıştık. 2018 Ehliyet Sınıfları ile ilgili sorularınız için konu altı yorum kısmını kullanabilirsiniz.
Bu yazımızda hangi bilgilere ulaşacaksanız?
- Ehliyet sınıfları (sürücü belgesi çeşitleri) nelerdir?
- Ehliyet kursu fiyatları ne kadar?
- Hangi yaşta hangi ehliyeti alabilirim?
- Hangi sınıf ehliyet ile hangi araçları kullanabilirim?
- Ehliyet harç masrafları ne kadar?
- Motosiklet kullanıyorum hangi ehliyeti almalıyım?
- Otomobil kullanıyorum hangi ehliyeti almalıyım?
- Kamyonet kullanıyorum hangi ehliyeti almalıyım?
- Minibüs kullanıyorum hangi ehliyeti almalıyım?
- Otobüs kullanıyorum hangi ehliyeti almalıyım?
- Kamyon kullanıyorum hangi ehliyeti almalıyım?
- Tır kullanıyorum hangi ehliyeti almalıyım?
- İş makinesi kullanıyorum hangi ehliyeti almalıyım?
Yeni Sürücü Belgesi Çeşitleri (Ehliyet Sınıfları)
1.Motosiklet Ehliyet
Sınıfları (Ehliyet çeşitleri)
Motosiklet sınıfı ehliyet türleri M, A1, A2, A ve B1 ‘dir.
2.Otomobil ve Kamyonet
Ehliyet Sınıfları (Ehliyet çeşitleri)
Otomobil ve kamyonet ehliyet sınıfları B ve BE ‘dir.
3.Minibüs ve Otobüs
Ehliyet Sınıfları (Ehliyet Çeşitleri)
Minübüs ve Otobüs ehliyet sınıfları D1, D1E, D ve DE’dir.
4.Kamyon, Tır ve Çekici
Ehliyet Sınıfları (Ehliyet Çeşitleri)
Kamyon, tır ve çekici ehliyet sınıfları C1, C1E, C ve CE ‘dir.
5.Traktör Ehliyet
Sınıfı
Traktör ehliyet sınıfı F’tir.
6.İş Makinesi Ehliyet
Sınıfı
İş makinesi ehliyet sınıfı G’dir.
M Sınıfı Sürücü Belgesi (M Sınıfı Ehliyet)
Kullanılacak Araç Motosiklet
( Maximum 4 KW )
Diğer Araçları Kullanma Yetkisi : Yok
Yaş Şartı 16
Yaşını Bitirmiş Olmak
Tahsil Durumu En Az
İlkokul Mezunu Olmak
M Sınıfı Ehliyet Nedir : M sınıfı ehliyet belgesi Moped yani 4kw'yı geçmeyen elektrikli motor veya en fazla 50cc olan içten yanmalı motosiklet kullanacakların alması gereken ehliyet türüdür.
M Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır: Bu ehliyet ile yukarıda belirtilen şartlardaki motorlu
bisikletler yani motosikletler kullanılabilir. M sınıfı ehliyet kapsamında tecrübe yada deneyim şartı aranmaz.
M Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 16’dır. 10 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile başka hiç bir araç kullanılamaz. M sınıfı ehliyet ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda ki linkten ulaşabilirsiniz.
A1 Sınıfı Sürücü Belgesi (A1 Sınıfı Ehliyet)
A1 Sınıfı Ehliyet Nedir : A1 sınıfı ehliyet belgesi ile maksimum 11 kw'yı geçmeyen elektrikli motor veya en fazla 125cc olan içten yanmalı motosiklet kullanacakların alması gereken ehliyet türüdür.
A1 Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır: A1 sınıfı ehliyet belgesi ile yukarıda belirtilen motosikletler kullanılabilir. Bu ehliyet ile M sınıfı Mopedler kullanılabilir. Bu ehliyette tecrübe yada deneyim aranmaz.
A1 Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : A1 sınıfı ehliyette yaş sınırı 16'dır. 16 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 10 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur.
A2 Sınıfı Sürücü Belgesi (A2 Sınıfı Ehliyet)
A2 Sınıfı Ehliyet Nedir : A2 sınıfı ehliyet belgesi ile maksimum 15 kw'yı geçmeyen elektrikli motor veya en fazla 500cc olan içten yanmalı motosiklet kullanacakların alması gereken ehliyet türüdür.
A2 Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır: A2 sınıfı ehliyet belgesi ile yukarıda belirtilen motosikletler kullanılabilir. Bu ehliyet ile M ve A1 sınıfı Mopedler ve motosikletler kullanılabilir. Bu ehliyette tecrübe yada deneyim aranmaz.
A2 Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : A2 sınıfı ehliyette yaş sınırı 18'dır. 18 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 10 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur.
A Sınıfı Sürücü Belgesi (A Sınıfı Ehliyet)
A Sınıfı Ehliyet Nedir : A sınıfı ehliyet belgesi ile tüm motosikletler kullanılabilir.
A Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır: Tüm motosikletler kullanılabilir. A sınıfı ehliyet kapsamında 24 yaş altı için en az 2 Yıllık A2'ye sahip olunması şartı aranır.
A Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 24’dır. 24 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 10 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M - A1 ve A2 sınıfı motosikletler kullanılabilir.
B1 Sınıfı Sürücü Belgesi (B1 Sınıfı Ehliyet)
B1 Sınıfı Ehliyet Nedir : B1 sınıfı ehliyet belgesi ile 4 tekerlikli motosikletler kullanılabilir. motorgücünin 15 kW altı olması ve net ağrlığınında 400 kg aşmaması gerekir.
B1 Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır: 4 tekerlikli motosikletler kullanılabilir. B1 sınıfı ehliyet kapsamında deneyim ve tecrübe şartı aranmaz.
B1 Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 16’dır. 16 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 10 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M sınıfı motosikletler kullanılabilir.
B Sınıfı Sürücü Belgesi
B Sınıfı Ehliyet Nedir : B sınıfı ehliyet belgesi ile Otomobil ve Kamyonet kullanılabilen ehliyet türüdür.
B Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır: Otomobil ve Kamyonet kullanılabilir. B sınıfı ehliyet kapsamında deneyim ve tecrübe şartı aranmaz.
B Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 18’dır. 18 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 5 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M - B1 - F sınıfı araçlar kullanılabilir.
BE Sınıfı Sürücü Belgesi
BE Sınıfı Ehliyet Nedir : BE sınıfı ehliyet belgesi max.romork 750 kg olan Otomobil ve Kamyonet kullanılabilen ehliyet türüdür.
BE Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır: Max.römork 750 kg olan Otomobil ve Kamyonet kullanılabilir. BE sınıfı ehliyet kapsamında B ehliyet şartı aranır.
BE Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 18’dır. 18 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 10 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M - B - B1 - F sınıfı ehliyet ile kullanılabilen araçlar kullanılabilir.
B Sınıfı Engelli Sürücü Belgesi
B (Engelli) Sınıfı Ehliyet Nedir : B (Engelli) sınıfı ehliyet belgesi, engel durumuna göre aparatlı veya otomatik vitesli araç kullanılabilen ehliyet türüdür.
B (Engelli) Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır: Engel durumuna göre aparatlı veya Otomatik vitesli araçlar kullanılabilir. B (Engelli) sınıfı ehliyet kapsamında deneyim ve tecrübe şartı aranmaz.
B (Engelli) Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 18’dır. 18 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 5 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur.
B Sınıfı Otomatik Vites Sürücü Belgesi
B (Otomatik) Sınıfı Ehliyet Nedir : B (Otomatik) sınıfı ehliyet belgesi, otomatik vitesli araç kullanılabilen ehliyet türüdür.
B (Otomatik) Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır: Otomatik vitesli araçlar kullanılabilir. B (Otomatik) sınıfı ehliyet kapsamında deneyim ve tecrübe şartı aranmaz.
B (Otomatik) Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 18’dır. 18 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 5 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur.
C1 Sınıfı Sürücü Belgesi
C1 Sınıfı Ehliyet Nedir : C1 sınıfı ehliyet belgesi azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramın üzerinde olan ve 7.500 kilogramı geçmeyen kamyon ve çekici kullanılabilen ehliyet türüdür.
C1 Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır : Bu ehliyet ile Azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramın üzerinde olan ve 7.500 kilogramı geçmeyen kamyon ve çekici kullanılabilir. B sınıfı ehliyet şartı aranır.
C1 Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 18’dır. 18 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 5 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M - B - B1 - F sınıfı ehliyetlerin kullanabildiği araçlar kullanılabilir.
C Sınıfı Sürücü Belgesi
C Sınıfı Ehliyet Nedir : C sınıfı ehliyet belgesi Kamyon ve çekici kullanılabilen ehliyet türüdür.
C Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır : Bu ehliyet ile Kamyon ve çekici kullanılabilir. B sınıfı ehliyet şartı aranır.
C Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 21’dır. 21 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 5 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M - B - B1 - C1 - F sınıfı ehliyetlerin kullanabildiği araçlar kullanılabilir.
CE Sınıfı Sürücü Belgesi
CE Sınıfı Ehliyet Nedir : CE sınıfı ehliyet belgesi Römorklu Kamyon ve çekici - Tır kullanılabilen ehliyet türüdür.
CE Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır : Bu ehliyet ile Römorklu Kamyon ve çekici - Tır kullanılabilir. C sınıfı ehliyet şartı aranır.
CE Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 21’dır. 21 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 5 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M - B - BE - B1 - C - C1 - C1E ve F sınıfı ehliyetlerin kullanabildiği araçlar kullanılabilir.
D1 Sınıfı Sürücü Belgesi
D1 Sınıfı Ehliyet Nedir : D1 sınıfı ehliyet belgesi maximum 16 + 1 Minibüs kullanılabilen ehliyet türüdür.
D1 Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır : Bu ehliyet ile maximum 16 + 1 Minibüs kullanılabilir. B sınıfı ehliyet şartı aranır.
D1 Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 21’dır. 21 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 5 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M - B - B1 ve F sınıfı ehliyetlerin kullanabildiği araçlar kullanılabilir.
D1E Sınıfı Sürücü Belgesi
D1E Sınıfı Ehliyet Nedir : D1E sınıfı ehliyet belgesi Römorklu Minibüs kullanılabilen ehliyet türüdür.
D1E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır : Bu ehliyet ile romorklu otobüs kullanılabilir. D1 sınıfı ehliyet şartı aranır. 750 kg römork şartı vardır.
D1E Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 21’dır. 21 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 5 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M - B - BE - B1 - D1 ve F sınıfı ehliyetlerin kullanabildiği araçlar kullanılabilir.
D Sınıfı Sürücü Belgesi
D Sınıfı Ehliyet Nedir : D sınıfı ehliyet belgesi Minibüs ve Otobüs kullanılabilen ehliyet türüdür.
D Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır : Bu ehliyet ile romorklu otobüs kullanılabilir. B sınıfı ehliyet şartı aranır.
D Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 24’dır. 24 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 5 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M - B - B1 - D1 ve F sınıfı ehliyetlerin kullanabildiği araçlar kullanılabilir.
DE Sınıfı Sürücü Belgesi
DE Sınıfı Ehliyet Nedir : DE sınıfı ehliyet belgesi romorklu otobüs kullanılabilen ehliyet türüdür.
DE Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır : Bu ehliyet ile romorklu otobüs kullanılabilir. D sınıfı ehliyet şartı aranır.
DE Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 24’dır. 24 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 5 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M - B - BE - B1 - D - D1 - D1E ve F sınıfı ehliyetlerin kullanabildiği araçlar kullanılabilir.
F Sınıfı Sürücü Belgesi (F Sınıfı Ehliyet)
F Sınıfı Ehliyet Nedir : F sınıfı ehliyet belgesi traktör kullanılabilen ehliyet türüdür.
F Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır : Bu ehliyet ile traktör kullanılabilir. F sınıfı ehliyet kapsamında deneyim ve tecrübe şartı aranmaz.
F Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 18’dır. 18 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 10 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M sınıfı motosikletler kullanılabilir.
G Sınıfı Sürücü Belgesi (G Sınıfı Ehliyet)
G Sınıfı Ehliyet Nedir : G sınıfı ehliyet belgesi iş makineleri kullanılabilen ehliyet türüdür.
G Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır: Tüm iş makineleri (ekskavatör, kepçe vb.) kullanılabilir. G sınıfı ehliyet kapsamında deneyim ve tecrübe şartı aranmaz.
G Sınıfı Ehliyet Yaş Şartı : Yaş sınırı 18’dır. 18 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir ve tahsil durumu en az ilkokul mezunu olunması gerekir. 10 yıl süre bu ehliyetin güncellenmesine gerek yoktur. Bu ehliyet ile M sınıfı motosikletler kullanılabilir.
Ehliyet Ücretleri 2018
- M Ehliyet sınıfı fiyatı: 990 TL
- A1 Ehliyet sınıfı fiyatı: 990 TL
- A2 Ehliyet sınıfı fiyatı: 1200 TL
- A Ehliyet sınıfı fiyatı: 1500 TL
- B1 Ehliyet sınıfı fiyatı: 1500 TL
- B Ehliyet sınıfı fiyatı: 1500 TL
- B (OTOMATİK) Ehliyet sınıfı fiyatı: 1500 TL
- B (ENGELLİ) Ehliyet sınıfı fiyatı: 1500 TL
- F Ehliyet sınıfı fiyatı: 1200 TL
- G Ehliyet sınıfı fiyatı: 600 TL
- 100 CEZA PUANI EĞİTİMİ: 600 TL
- B sınıfından, D1 sınıfına fark fiyatı: 900 TL
- B sınıfından, D sınıfına fark fiyatı: 1500 TL
- B sınıfından, C1 sınıfına fark fiyatı: 900 TL
- B sınıfından, C sınıfına fark fiyatı: 1900 TL
- A1 sınıfından, A2 sınıfına fark fiyatı: 600 TL
- A1 sınıfından, A sınıfına fark fiyatı: 800 TL
- A2 sınıfından, A sınıfına fark fiyatı: 800 TL
- A1-A2-A sınıflarından, B sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
- B-C-D-F-G sınıflarından, A1 sınıfına fark fiyatı: 800 TL
- B-C-D-F-G sınıflarından, A2 sınıfına fark fiyatı: 950 TL
- B-C-D-F-G sınıflarından, A sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
- C1 sınıfından, C sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
- C1 sınıfından, D1 sınıfına fark fiyatı: 800 TL
- C1 sınıfından, D sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
- C sınıfından, D1 sınıfına fark fiyatı: 800 TL
- C sınıfından, D sınıfına fark fiyatı: 1200 TL
- D1 sınıfından, C1 sınıfına fark fiyatı: 800 TL
- D1 sınıfından, C sınıfına fark fiyatı: 1850 TL
- D1 sınıfından, D sınıfına fark fiyatı: 1400 TL
- D sınıfından, C1 sınıfına fark fiyatı: 800 TL
- D sınıfından, C sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
- F sınıfından, B sınıfına fark fiyatı: 1200 TL
- G sınıfından, B sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
- G sınıfından, F sınıfına fark fiyatı: 800 TL
- B (OTOMATİK) sınıfından, B (MANUEL) sınıfına fark fiyatı: 800 TL
- F-B-C1-C-D1-D sınıfından, FE-BE-C1E-CE-D1E-DE sınıfına fark fiyatı: 1300 TL
Yukarıdaki belirtilen ücretler İstanbul sürücü kursu taban ücretleridir. İller arası değişiklik gösterebilir. Bu ücret dışında ödemeniz gereken harçlar bulunmaktadır. Bu harç tutarlarıda aşağıdaki gibidir.
2018 yılı toplam ödenmesi gereken belge ve harç ücretleri;
A1, A2 ve A sınıfı ehliyet harç ücreti :143,70 TL
A1, A2 ve A sınıfı ehliyet kart bedeli: 117 TL
A1, A2 ve A sınıfı ehliyet vakıf payı :22 TL
A1, A2 ve A sınıfı ehliyet toplam ödenmesi gereken belge ve harç ücreti : 282.20 TL
2018 yılı toplam ödenmesi gereken belge ve harç ücretleri;
A1, A2 ve A sınıfı ehliyet harç ücreti :143,70 TL
A1, A2 ve A sınıfı ehliyet kart bedeli: 117 TL
A1, A2 ve A sınıfı ehliyet vakıf payı :22 TL
A1, A2 ve A sınıfı ehliyet toplam ödenmesi gereken belge ve harç ücreti : 282.20 TL
B sınıfı ehliyet harç ücreti : 433,10 TL
B sınıfı ehliyet kart bedeli :117 TL
B sınıfı ehliyet vakıf payı : 22 TL
B sınıfı ehliyet toplam ödenmesi gereken belge ve harç ücreti : 572,10 TL
B sınıfı ehliyet vakıf payı : 22 TL
B sınıfı ehliyet toplam ödenmesi gereken belge ve harç ücreti : 572,10 TL
F ve H sınıfı ehliyet harç ücreti : 143,70 TL
F ve H sınıfı ehliyet kart bedeli :117 TL
F ve H sınıfı ehliyet vakıf payı : 22 TL
F ve H sınıfı ehliyet toplam ödenmesi gereken belge ve harç ücreti : 282,70 TL
F ve H sınıfı ehliyet vakıf payı : 22 TL
F ve H sınıfı ehliyet toplam ödenmesi gereken belge ve harç ücreti : 282,70 TL
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE sınıfı ehliyet harç ücreti : 722,50 TL
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE sınıfı ehliyet kart bedeli :117 TL
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE sınıfı ehliyet vakıf payı : 22 TL
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE sınıfı ehliyet toplam ödenmesi gereken belge ve harç ücreti : 861,50 TL
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE sınıfı ehliyet vakıf payı : 22 TL
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE sınıfı ehliyet toplam ödenmesi gereken belge ve harç ücreti : 861,50 TL
Kısaca 2018 Ehliyet Masrafları Nasıl Hesaplanır?
- Sürücü kursu taban fiyatları : 1500 TL (B sınıfı ehliyet için)
- Teorik sınav ücreti : 70 TL
- Direksiyon sınav ücreti : 80 TL
- Belge ve harç bedelleri : 572,10 TL
B sınıfı ehliyet almak isterseniz toplamda,sağlık raporu ve resim gibi özel harcamalar hariç: 2.222,10 TL gibi ehliyet masrafınız çıkacaktır.
Bu hesaplama 2017'nin fiyatlarına göre yapılmıştır. 2018 yılında fiyatlar güncelenerek hesaplama tekrar yapılacaktır. 2018 yılına kadar bu fiyatlardan ehliyet sahibi olabilirsiniz.
Bu hesaplama 2017'nin fiyatlarına göre yapılmıştır. 2018 yılında fiyatlar güncelenerek hesaplama tekrar yapılacaktır. 2018 yılına kadar bu fiyatlardan ehliyet sahibi olabilirsiniz.
Yorum Gönder