Bugün, sürüş kolaylığı için otomatik şanzımanlı birçok araba görebilirsiniz. Ayrıca teknolojinin gelişmesiyle birlikte
“AT arabaların MT arabalardan daha çok yaktığı” algısı da yavaş yavaş parçalanmaya başladı. Bu nedenle sadece yeni sürücüler değil, trafiğin yoğun olduğu büyük şehirlerde yaşayan birçok sürücü de otomatik şanzımanlı arabaları tercih ediyor.
Daha önce de belirtildiği gibi, yollarda yeniyseniz, otomatik şanzımanlı bir araç büyük bir avantajdır. Hâlâ endişeleniyorsanız, çevrimiçi olarak pek çok otomatik şanzımanlı direksiyon dersi var. Hızlı bir özet yapalım.
Öncelikle aracın nasıl hareket ettiğinden bahsedelim. Park halindeki bir arabanın önündeyken frene basmalı, vitesi P'den D'ye almalı ve el frenini bırakmalısınız. Araç daha sonra gaz pedalına hafifçe basılarak istenilen yöne sürülebilir.
Vites R konumunda olmalıdır. Ayağınızı frenden çektiğiniz anda araç geriye doğru kayar.
Yol koşullarına bağlı olarak hızlanma gerekebilir. Otomatik şanzımanlı bir araba, park ederken sürücüye büyük kolaylık sağlar.
Aslında, otomatik şanzımanlı bir arabada seyahat etmek çok daha uygundur. Bu, aracı istediğiniz yere yerleştirmeyi kolaylaştırır. Park ederken lütfen uygun bir pozisyon aldıktan sonra aşağıdaki adımları takip ediniz.
Otomatik şanzımanlı bir araba, park ederken sürücüye büyük kolaylık sağlar. Aslında, otomatik şanzımanlı bir arabada seyahat etmek çok daha uygundur.
Bu, aracı istediğiniz yere yerleştirmeyi kolaylaştırır. Uygun bir konuma park etmek için şu adımları izleyin: Freni basılı tutarak motoru kapatın, vites kolunu N konumuna getirin ve aracı boşa alın.
Bu arada sana bir tavsiye vereyim. Özellikle trafikteyseniz uzun süre trafikte sıkışıp kaldığınızda vitesi N konumuna almanız önerilir. Bu sayede bekleyen aracın enerji kullanımı azaltılır.
Yorum Gönder